Introducció teòrica al Commons i al mode de producció P2P

En la darrera conferència del cicle es va relacionar les col·lectivitzacions amb el concepte de commons o procomú entès en un sentit ampli que abasta des dels recursos naturals fins els mitjans de producció, ja siguin materials o immaterials. En la videoconferència del pròxim dimecres aprofundirem en aquest concepte, ara ja vinculant-lo a la situació actual, per veure com gràcies a les xarxes distribuïdes es pot articular un mode de producció diferent del capitalista, un mode de producció d’igual a igual ( P2P ), que fonamenti la creació de valor a partir de la innovació i l’aportació al bé comú.

La ponent Natalia Fernández és cofundadora i administradora de la Sociedad de las Indias Electrónicas, cap del Grupo Cooperativo de las Indias, una “xarxa transnacional dedicada a crear coneixement, xarxes, productes, serveis empoderadors per les persones, les comunitats i les organitzacions, amb eines innovadores que reforcen la sostenibilitat social i mediambiental dels seus projectes”. La Natalia ha participat en diverses iniciatives com Piensa en Red o cyberpunk.org, i és coautora de “La clave és pública” i “El modo de producción P2P”.

Us recordem que estava previst que la sessió es desenvolupés a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa però per causes sobrevingudes finalment tindrà lloc a l’Ateneu Candela. Aquelles persones que no puguin assistir a l’acte podran seguir la retransmissió en directe per internet a través del canal de streaming Communia. A la resta us hi esperem.

Deixa un comentari